Burgundiviner - Vit
Vingård: Helt i söder om Bourgogne, vid gränsen till Beaujolais, sträcker sig området för appellationen bortom byn. Byen Saint-Vérand har ett "d", men appellationen har inte det eftersom den skördas från sex byar. Den dateras till 1971 och är den näst sista appellationen som beviljades i Mâconnais-regionen.
Vinodling:
Jorden: en jura-kalksten som förlänger de kalkstenslager som finns i Côte-d'Or, idealisk för Chardonnay.
Planteringstäthet: 8 500 plantor/hektar.
Beskärning: Guyot.
Skörd: Manuell.
Avkastning: 55 till 65 hl/ha, vilket gör att druvorna kan avslöja nyanserna av vår terroir.
Vinifiering: Mycket långsam pressning för att bevara frukten. Sista pressens juicer tas inte med.
Lagring: I tank under 6 till 8 månader. Under hela processen fattas beslut huvudsakligen baserat på provsmakningar. Dessa data kompletteras naturligtvis av tekniska analyser. Som för alla viner från egendomen.